Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Oliiviöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Lehtikaali 30g12kcal1g1.2g0.2g0.6g
Kaali, valkokaali50g11kcal0.6g1.7g0.1g1g
Sitruunamehu, laimentamaton5g1.1kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g30g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g30g36kcal1g1.1g3g0g
Hasselpähkinä 10g64kcal1.4g0.3g6.1g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana352g319kcal9g11.4g25g7.6g
Valittu annoskoko176g160kcal4.5g5.7g12.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna88g80kcal2.3g2.9g6.3g1.9g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.2g7.1g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400