Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Oliiviöljy 36g318kcal0g0g36g0g
Lehtikaali 360g143kcal12.4g14.6g2.2g7.2g
Kaali, valkokaali600g127kcal7.2g20.4g1.2g12.6g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g360g22kcal0.7g1.4g1.4g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g360g432kcal12.2g13g36g0g
Hasselpähkinä 120g773kcal16.9g4.1g73.2g21g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4224g3830kcal109.4g138g301.2g89.6g
Valittu annoskoko2112g1915kcal54.7g69g150.6g44.8g
Annoskoko puolitettuna1056g958kcal27.4g34.5g75.3g22.4g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400