Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Valkosipuli 42g46kcal3.3g6.8g0.3g0.9g
Oliiviöljy 42g371kcal0g0g42g0g
Lehtikaali 420g167kcal14.4g17.1g2.5g8.4g
Kaali, valkokaali700g148kcal8.4g23.8g1.4g14.7g
Sitruunamehu, laimentamaton70g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g420g25kcal0.8g1.7g1.7g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g420g504kcal14.3g15.1g42g0g
Hasselpähkinä 140g902kcal19.7g4.8g85.4g24.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4928g4468kcal127.6g161g351.4g104.4g
Valittu annoskoko2464g2234kcal63.8g80.5g175.7g52.2g
Annoskoko puolitettuna1232g1117kcal31.9g40.3g87.9g26.1g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400