Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Oliiviöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Lehtikaali 45g18kcal1.5g1.8g0.3g0.9g
Kaali, valkokaali75g16kcal0.9g2.5g0.1g1.6g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g45g2.7kcal0.1g0.2g0.2g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g45g54kcal1.5g1.6g4.5g0g
Hasselpähkinä 15g97kcal2.1g0.5g9.2g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana528g479kcal13.6g17g37.6g11.2g
Valittu annoskoko264g239kcal6.8g8.5g18.8g5.6g
Annoskoko puolitettuna132g120kcal3.4g4.3g9.4g2.8g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.2g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400