Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Oliiviöljy 48g425kcal0g0g48g0g
Lehtikaali 480g191kcal16.5g19.5g2.9g9.6g
Kaali, valkokaali800g169kcal9.6g27.2g1.6g16.8g
Sitruunamehu, laimentamaton80g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g480g29kcal1g1.9g1.9g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g480g576kcal16.3g17.3g48g0g
Hasselpähkinä 160g1030kcal22.6g5.4g97.6g28g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5632g5106kcal146.2g183.8g401.6g119.2g
Valittu annoskoko2816g2553kcal73.1g91.9g200.8g59.6g
Annoskoko puolitettuna1408g1277kcal36.6g46g100.4g29.8g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400