Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Valkosipuli 54g59kcal4.3g8.8g0.3g1.1g
Oliiviöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Lehtikaali 540g215kcal18.6g21.9g3.2g10.8g
Kaali, valkokaali900g190kcal10.8g30.6g1.8g18.9g
Sitruunamehu, laimentamaton90g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g540g32kcal1.1g2.2g2.2g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g540g648kcal18.4g19.4g54g0g
Hasselpähkinä 180g1159kcal25.4g6.1g109.8g31.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6336g5744kcal164.8g206.8g451.6g134g
Valittu annoskoko3168g2872kcal82.4g103.4g225.8g67g
Annoskoko puolitettuna1584g1436kcal41.2g51.7g112.9g33.5g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400