Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Oliiviöljy 6g53kcal0g0g6g0g
Lehtikaali 60g24kcal2.1g2.4g0.4g1.2g
Kaali, valkokaali100g21kcal1.2g3.4g0.2g2.1g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.1kcal0g0.2g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g60g3.6kcal0.1g0.2g0.2g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g60g72kcal2g2.2g6g0g
Hasselpähkinä 20g129kcal2.8g0.7g12.2g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana704g638kcal18.2g23g50.2g14.8g
Valittu annoskoko352g319kcal9.1g11.5g25.1g7.4g
Annoskoko puolitettuna176g160kcal4.6g5.8g12.6g3.7g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400