Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Oliiviöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Lehtikaali 600g239kcal20.6g24.4g3.6g12g
Kaali, valkokaali1000g211kcal12g34g2g21g
Sitruunamehu, laimentamaton100g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g600g36kcal1.2g2.4g2.4g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g600g720kcal20.4g21.6g60g0g
Hasselpähkinä 200g1288kcal28.2g6.8g122g35g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7040g6383kcal182.6g230g502g149g
Valittu annoskoko3520g3191kcal91.3g115g251g74.5g
Annoskoko puolitettuna1760g1596kcal45.7g57.5g125.5g37.3g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400