Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Oliiviöljy 12g106kcal0g0g12g0g
Lehtikaali 120g48kcal4.1g4.9g0.7g2.4g
Kaali, valkokaali200g42kcal2.4g6.8g0.4g4.2g
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.2kcal0.1g0.3g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g120g7.2kcal0.2g0.5g0.5g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g120g144kcal4.1g4.3g12g0g
Hasselpähkinä 40g258kcal5.6g1.4g24.4g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1408g1277kcal36.4g46.2g100.4g29.8g
Valittu annoskoko704g638kcal18.2g23.1g50.2g14.9g
Annoskoko puolitettuna352g319kcal9.1g11.6g25.1g7.5g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400