Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.6g0.7g2.5g
Oliiviöljy 120g1061kcal0g0g120g0g
Lehtikaali 1200g478kcal41.3g48.7g7.2g24g
Kaali, valkokaali2000g422kcal24g68g4g42g
Sitruunamehu, laimentamaton200g42kcal0.6g3.2g0g0.2g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g1200g72kcal2.4g4.8g4.8g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g1200g1440kcal40.8g43.2g120g0g
Hasselpähkinä 400g2576kcal56.4g13.6g244g70g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14080g12766kcal365.6g459.8g1003.8g297.8g
Valittu annoskoko7040g6383kcal182.8g229.9g501.9g148.9g
Annoskoko puolitettuna3520g3191kcal91.4g115g251g74.5g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400