Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Lehtikaali 135g54kcal4.6g5.5g0.8g2.7g
Kaali, valkokaali225g48kcal2.7g7.6g0.4g4.7g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g135g8.1kcal0.3g0.5g0.5g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g135g162kcal4.6g4.9g13.5g0g
Hasselpähkinä 45g290kcal6.3g1.5g27.5g7.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1584g1436kcal41.2g51.6g112.8g33.4g
Valittu annoskoko792g718kcal20.6g25.8g56.4g16.7g
Annoskoko puolitettuna396g359kcal10.3g12.9g28.2g8.4g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400