Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Oliiviöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Lehtikaali 150g60kcal5.2g6.1g0.9g3g
Kaali, valkokaali250g53kcal3g8.5g0.5g5.2g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.3kcal0.1g0.4g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g150g9kcal0.3g0.6g0.6g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g150g180kcal5.1g5.4g15g0g
Hasselpähkinä 50g322kcal7.1g1.7g30.5g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1760g1596kcal46g57.4g125.6g37.2g
Valittu annoskoko880g798kcal23g28.7g62.8g18.6g
Annoskoko puolitettuna440g399kcal11.5g14.4g31.4g9.3g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400