Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)115g140kcal2.5g31.3g0.3g0.9g
Maito, Kevyt479g220kcal15.3g23g7.2g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 319g330kcal11g57.5g3.4g9.3g
Broileri, rintafilee, nahaton 559g599kcal129.1g0g8.4g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g240g862kcal67.1g4.8g64.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3424g4303kcal450g233.2g168g20.4g
Valittu annoskoko1712g2152kcal225g116.6g84g10.2g
Annoskoko puolitettuna856g1076kcal112.5g58.3g42g5.1g
Arvot/100g100g126kcal13.1g6.8g4.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185