Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Basilika, tuore 15g4.1kcal0.5g0.2g0.1g0.2g
Parmesan formaggio da pasta50g228kcal20g0g16.5g0g
Auringonkukansiemen 50g297kcal11.5g6.3g24.7g3g
Oliiviöljy 90g795kcal0g0g89.9g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty449g629kcal23.2g125.6g3.1g15.3g
Broileri, rintafilee, nahaton 399g428kcal92.3g0g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2136g4789kcal296.8g268.4g280.8g38g
Valittu annoskoko1068g2394kcal148.4g134.2g140.4g19g
Annoskoko puolitettuna534g1197kcal74.2g67.1g70.2g9.5g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217