Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g16kcal1.2g2.6g0.1g0.3g
Basilika, tuore 23g6.1kcal0.7g0.2g0.2g0.4g
Parmesan formaggio da pasta75g342kcal30g0g24.7g0g
Auringonkukansiemen 75g445kcal17.2g9.4g37.1g4.5g
Oliiviöljy 135g1192kcal0g0g134.8g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty674g944kcal34.8g188.5g4.6g22.9g
Broileri, rintafilee, nahaton 599g642kcal138.4g0g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3204g7183kcal445g402.6g421g57g
Valittu annoskoko1602g3592kcal222.5g201.3g210.5g28.5g
Annoskoko puolitettuna801g1796kcal111.3g100.7g105.3g14.3g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217