Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g3g0.1g0.4g
Basilika, tuore 26g7.1kcal0.8g0.3g0.2g0.4g
Parmesan formaggio da pasta87g399kcal35g0g28.8g0g
Auringonkukansiemen 87g519kcal20.1g11g43.3g5.2g
Oliiviöljy 157g1391kcal0g0g157.3g0g
Suola, annos 3g5.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.7g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty786g1101kcal40.6g219.9g5.3g26.7g
Broileri, rintafilee, nahaton 699g749kcal161.5g0g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3738g8380kcal519.2g469.8g491.2g66.4g
Valittu annoskoko1869g4190kcal259.6g234.9g245.6g33.2g
Annoskoko puolitettuna935g2095kcal129.8g117.5g122.8g16.6g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217