Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Basilika, tuore 30g8.1kcal0.9g0.3g0.2g0.5g
Parmesan formaggio da pasta100g456kcal39.9g0g33g0g
Auringonkukansiemen 100g593kcal23g12.6g49.4g6g
Oliiviöljy 180g1590kcal0g0g179.7g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty899g1258kcal46.4g251.3g6.1g30.6g
Broileri, rintafilee, nahaton 799g856kcal184.5g0g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4272g9577kcal593.2g536.8g561.2g76g
Valittu annoskoko2136g4788kcal296.6g268.4g280.6g38g
Annoskoko puolitettuna1068g2394kcal148.3g134.2g140.3g19g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217