Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.8g0.1g0.5g
Basilika, tuore 34g9kcal1.1g0.4g0.3g0.5g
Parmesan formaggio da pasta112g513kcal44.9g0g37.1g0g
Auringonkukansiemen 112g667kcal25.8g14.2g55.6g6.7g
Oliiviöljy 202g1788kcal0g0g202.2g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.2g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty1011g1416kcal52.2g282.7g6.9g34.4g
Broileri, rintafilee, nahaton 899g963kcal207.6g0g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4806g10774kcal667.4g604g631.6g85.4g
Valittu annoskoko2403g5387kcal333.7g302g315.8g42.7g
Annoskoko puolitettuna1201g2694kcal166.9g151g157.9g21.4g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217