Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.6g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Basilika, tuore 3.7g1kcal0.1g0g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta13g57kcal5g0g4.1g0g
Auringonkukansiemen 13g74kcal2.9g1.6g6.2g0.7g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty112g157kcal5.8g31.4g0.8g3.8g
Broileri, rintafilee, nahaton 100g107kcal23.1g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana534g1197kcal74.2g67g70.2g9.6g
Valittu annoskoko267g599kcal37.1g33.5g35.1g4.8g
Annoskoko puolitettuna134g299kcal18.6g16.8g17.6g2.4g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217