Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.2g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Basilika, tuore 7.5g2kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Parmesan formaggio da pasta25g114kcal10g0g8.2g0g
Auringonkukansiemen 25g148kcal5.7g3.1g12.4g1.5g
Oliiviöljy 45g397kcal0g0g44.9g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty225g315kcal11.6g62.8g1.5g7.6g
Broileri, rintafilee, nahaton 200g214kcal46.1g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1068g2394kcal148.2g134.2g140.2g18.8g
Valittu annoskoko534g1197kcal74.1g67.1g70.1g9.4g
Annoskoko puolitettuna267g599kcal37.1g33.6g35.1g4.7g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217