Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.9g8.2kcal0.6g1.3g0g0.2g
Basilika, tuore 11g3kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Parmesan formaggio da pasta37g171kcal15g0g12.4g0g
Auringonkukansiemen 37g222kcal8.6g4.7g18.5g2.2g
Oliiviöljy 67g596kcal0g0g67.4g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty337g472kcal17.4g94.2g2.3g11.5g
Broileri, rintafilee, nahaton 300g321kcal69.2g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1602g3591kcal222.6g201.2g210.4g28.6g
Valittu annoskoko801g1796kcal111.3g100.6g105.2g14.3g
Annoskoko puolitettuna400g898kcal55.7g50.3g52.6g7.2g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217