Syysillan lämmike Tomaattinen chili-makkarakeitto

1. Pilko juurekset ja makkara.

Silppua sipuli.

2. Kuullota sipuli ja makkara rypsiöljyssä (esim.

siinä kattilassa, jossa aiot valmistaa keiton)
3. Kaada vesi kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa.

Lisää tämän jälkeen tomaattimurska ja kiehauta seos uudelleen.

4. Lisää juurekset kattilaan.

Kun keitto on kiehunut jonkin aikaa ja perunat ovat lähes kypsiä (n. 15 - 20 minuuttia), pienennä lämpöä ja anna keiton muhia hissukseen.

Kun perunat ovat kypsiä, käännä levy pois päältä ja anna keiton oleutua vielä vartin verran.

5. Nauti esim.

patongin tai ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 389 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi167g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)62g22kcal0.6g4.3g0.3g0.9g
Peruna, vanha, kuorittu 85g64kcal1.6g13.1g0.2g0.8g
Sipuli 12g3.7kcal0.2g0.6g0g0.2g
Porkkana 15g5kcal0.1g0.9g0g0.4g
Lanttu 13g3.7kcal0.1g0.6g0g0.2g
Wilhelm chili-sulatejuusto (Atria), annos 100g32g84kcal3.9g0.7g7.1g0g
Kasvisliemikuutio 0.9g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Rypsiöljy 2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana778g411kcal13.2g40.6g20.2g5g
Valittu annoskoko389g206kcal6.6g20.3g10.1g2.5g
Annoskoko puolitettuna195g103kcal3.3g10.2g5.1g1.3g
Arvot/100g100g53kcal1.7g5.2g2.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=386585