Syysillan lämmike Tomaattinen chili-makkarakeitto

1. Pilko juurekset ja makkara.

Silppua sipuli.

2. Kuullota sipuli ja makkara rypsiöljyssä (esim.

siinä kattilassa, jossa aiot valmistaa keiton)
3. Kaada vesi kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa.

Lisää tämän jälkeen tomaattimurska ja kiehauta seos uudelleen.

4. Lisää juurekset kattilaan.

Kun keitto on kiehunut jonkin aikaa ja perunat ovat lähes kypsiä (n. 15 - 20 minuuttia), pienennä lämpöä ja anna keiton muhia hissukseen.

Kun perunat ovat kypsiä, käännä levy pois päältä ja anna keiton oleutua vielä vartin verran.

5. Nauti esim.

patongin tai ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 389 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)742g260kcal7.4g51.2g3.7g10.4g
Peruna, vanha, kuorittu 1014g772kcal19.1g157.2g2g10.1g
Sipuli 146g44kcal1.8g7g0.3g2.5g
Porkkana 184g60kcal1.1g10.2g0.4g4.7g
Lanttu 152g44kcal1.5g7g0.5g2.7g
Wilhelm chili-sulatejuusto (Atria), annos 100g386g1004kcal46.3g8.1g84.9g0.4g
Kasvisliemikuutio 11g34kcal1g1.5g2.6g0.2g
Rypsiöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9326g4929kcal156.4g484.4g244.8g62g
Valittu annoskoko4663g2465kcal78.2g242.2g122.4g31g
Annoskoko puolitettuna2332g1232kcal39.1g121.1g61.2g15.5g
Arvot/100g100g53kcal1.7g5.2g2.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=386585