Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g34g116kcal2.6g24.9g0.7g1g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g2g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 400g154kcal4g27.6g0.8g10g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g160g272kcal32g0g16g0g
Basilika, tuore 5.2g1.4kcal0.2g0.1g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi4.4g12kcal0.4g0.3g1g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g200g80kcal10g9.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2224g1440kcal111.4g133g46.4g25.2g
Valittu annoskoko1112g720kcal55.7g66.5g23.2g12.6g
Annoskoko puolitettuna556g360kcal27.9g33.3g11.6g6.3g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531