Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g43g145kcal3.2g31.1g0.9g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g2.5g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 500g192kcal5g34.5g1g12.5g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g200g340kcal40g0g20g0g
Basilika, tuore 6.5g1.8kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi5.5g15kcal0.5g0.4g1.3g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g250g100kcal12.5g12.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2779g1800kcal139.2g166.2g58.4g31.8g
Valittu annoskoko1390g900kcal69.6g83.1g29.2g15.9g
Annoskoko puolitettuna695g450kcal34.8g41.6g14.6g8g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531