Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g51g174kcal3.9g37.3g1.1g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g3g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 600g230kcal6g41.4g1.2g15g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g240g408kcal48g0g24g0g
Basilika, tuore 7.8g2.1kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi6.6g19kcal0.6g0.5g1.5g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g300g120kcal15g14.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.3g0.2g6.8g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3336g2160kcal167g199.2g70g37.8g
Valittu annoskoko1668g1080kcal83.5g99.6g35g18.9g
Annoskoko puolitettuna834g540kcal41.8g49.8g17.5g9.5g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531