Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g68g232kcal5.2g49.7g1.4g2g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g4g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 800g307kcal8g55.2g1.6g20g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g320g544kcal64g0g32g0g
Basilika, tuore 10g2.8kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Lihaliemikuutio Maggi8.8g25kcal0.8g0.6g2g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g400g160kcal20g19.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 88g126kcal11g0.3g9g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4448g2880kcal222.6g265.6g92.8g50.6g
Valittu annoskoko2224g1440kcal111.3g132.8g46.4g25.3g
Annoskoko puolitettuna1112g720kcal55.7g66.4g23.2g12.7g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531