Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g102g348kcal7.8g74.6g2.1g3.1g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g6g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 1200g461kcal12g82.8g2.4g30g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g480g816kcal96g0g48g0g
Basilika, tuore 16g4.2kcal0.5g0.2g0.1g0.2g
Lihaliemikuutio Maggi13g37kcal1.2g0.9g3g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g600g240kcal30g29.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 132g188kcal16.5g0.4g13.5g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6672g4320kcal334g398.4g139.4g76g
Valittu annoskoko3336g2160kcal167g199.2g69.7g38g
Annoskoko puolitettuna1668g1080kcal83.5g99.6g34.9g19g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531