Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g119g406kcal9g87g2.5g3.6g
Vesi, vesijohtovesi 700g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g7g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 1401g538kcal14g96.6g2.8g35g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g560g952kcal112g0g56g0g
Basilika, tuore 18g4.9kcal0.6g0.2g0.1g0.3g
Lihaliemikuutio Maggi15g43kcal1.4g1.1g3.5g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g700g280kcal35g34.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 154g220kcal19.3g0.5g15.8g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7784g5040kcal389.6g465g162.6g88.8g
Valittu annoskoko3892g2520kcal194.8g232.5g81.3g44.4g
Annoskoko puolitettuna1946g1260kcal97.4g116.3g40.7g22.2g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531