Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g153g522kcal11.6g111.9g3.2g4.6g
Vesi, vesijohtovesi 900g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g9g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 1801g691kcal18g124.2g3.6g45g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g720g1224kcal144.1g0g72g0g
Basilika, tuore 23g6.3kcal0.7g0.2g0.2g0.4g
Lihaliemikuutio Maggi20g56kcal1.8g1.4g4.6g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g900g360kcal45g44.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 198g283kcal24.8g0.6g20.3g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10008g6480kcal501g597.6g209.4g114g
Valittu annoskoko5004g3240kcal250.5g298.8g104.7g57g
Annoskoko puolitettuna2502g1620kcal125.3g149.4g52.4g28.5g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531