Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g170g580kcal12.9g124.3g3.6g5.1g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g10g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 2000g768kcal20g138g4g50g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g800g1360kcal160g0g80g0g
Basilika, tuore 26g7.1kcal0.8g0.3g0.2g0.4g
Lihaliemikuutio Maggi22g62kcal2g1.5g5.1g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g1000g400kcal50g49g0g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11116g7198kcal556.4g664g232.8g126.4g
Valittu annoskoko5558g3599kcal278.2g332g116.4g63.2g
Annoskoko puolitettuna2779g1799kcal139.1g166g58.2g31.6g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531