Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g17g58kcal1.3g12.4g0.4g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 200g77kcal2g13.8g0.4g5g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g80g136kcal16g0g8g0g
Basilika, tuore 2.6g0.7kcal0.1g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.2g6.2kcal0.2g0.2g0.5g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g100g40kcal5g4.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.8g0.1g2.3g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1112g720kcal55.8g66.4g23.4g12.6g
Valittu annoskoko556g360kcal27.9g33.2g11.7g6.3g
Annoskoko puolitettuna278g180kcal14g16.6g5.9g3.2g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531