Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen20g6.6kcal0.7g1g0g0g
Vesi5g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.7g0.5kcal0.1g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)2.8g6.1kcal0.4g0g0.5g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki25g14kcal2.1g1.3g0.1g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g25g85kcal1.3g18.8g0.1g1.8g
Omena, ulkomainen, kuorittu 29g13kcal0.1g2.7g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana216g253kcal9.4g48g1.4g4.8g
Valittu annoskoko108g126kcal4.7g24g0.7g2.4g
Annoskoko puolitettuna54g63kcal2.4g12g0.4g1.2g
Arvot/100g100g117kcal4.4g22.2g0.6g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273