Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen201g66kcal6.6g9.9g0g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 7g5.2kcal0.9g0.1g0g0.5g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.8kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)28g61kcal3.6g0.1g5.1g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki251g141kcal21.4g12.6g0.5g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g251g854kcal12.6g188.5g1.3g17.6g
Omena, ulkomainen, kuorittu 287g128kcal0.5g27g0.3g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2160g2526kcal91.8g479.4g14.8g48g
Valittu annoskoko1080g1263kcal45.9g239.7g7.4g24g
Annoskoko puolitettuna540g632kcal23g119.9g3.7g12g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273