Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.3kcal0.8g1.2g0g0g
Vesi6.3g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.9g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)3.5g7.6kcal0.5g0g0.6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki31g18kcal2.7g1.6g0.1g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g31g107kcal1.6g23.6g0.2g2.2g
Omena, ulkomainen, kuorittu 36g16kcal0.1g3.4g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana270g316kcal11.6g60g1.8g6g
Valittu annoskoko135g158kcal5.8g30g0.9g3g
Annoskoko puolitettuna68g79kcal2.9g15g0.5g1.5g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273