Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen35g12kcal1.2g1.7g0g0g
Vesi8.8g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.2g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)4.8g11kcal0.6g0g0.9g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki44g25kcal3.7g2.2g0.1g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g44g150kcal2.2g33g0.2g3.1g
Omena, ulkomainen, kuorittu 50g22kcal0.1g4.7g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana378g442kcal16g83.8g2.6g8.4g
Valittu annoskoko189g221kcal8g41.9g1.3g4.2g
Annoskoko puolitettuna95g111kcal4g21g0.7g2.1g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273