Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen45g15kcal1.5g2.2g0g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.6g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)6.2g14kcal0.8g0g1.2g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki57g32kcal4.8g2.8g0.1g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g57g192kcal2.8g42.4g0.3g4g
Omena, ulkomainen, kuorittu 65g29kcal0.1g6.1g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana486g569kcal20.6g107.6g3.4g11g
Valittu annoskoko243g284kcal10.3g53.8g1.7g5.5g
Annoskoko puolitettuna122g142kcal5.2g26.9g0.9g2.8g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.1g0.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273