Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.7g2.5g0g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.8g1.3kcal0.2g0g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)6.9g15kcal0.9g0g1.3g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki63g35kcal5.3g3.1g0.1g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g63g214kcal3.1g47.1g0.3g4.4g
Omena, ulkomainen, kuorittu 72g32kcal0.1g6.7g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g632kcal22.8g119.6g3.6g12g
Valittu annoskoko270g316kcal11.4g59.8g1.8g6g
Annoskoko puolitettuna135g158kcal5.7g29.9g0.9g3g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.1g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273