Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen60g20kcal2g3g0g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.1g1.6kcal0.3g0g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.3kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)8.3g18kcal1.1g0g1.5g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki75g42kcal6.4g3.8g0.2g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g75g256kcal3.8g56.5g0.4g5.3g
Omena, ulkomainen, kuorittu 86g38kcal0.2g8.1g0.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana648g758kcal27.8g143.8g4.6g14.2g
Valittu annoskoko324g379kcal13.9g71.9g2.3g7.1g
Annoskoko puolitettuna162g190kcal7g36g1.2g3.6g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273