Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen70g23kcal2.3g3.4g0g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.5g1.8kcal0.3g0g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.7kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)10g21kcal1.3g0g1.8g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki88g49kcal7.5g4.4g0.2g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g88g299kcal4.4g66g0.4g6.2g
Omena, ulkomainen, kuorittu 100g45kcal0.2g9.4g0.1g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana756g884kcal32.2g167.4g5.2g16.8g
Valittu annoskoko378g442kcal16.1g83.7g2.6g8.4g
Annoskoko puolitettuna189g221kcal8.1g41.9g1.3g4.2g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.1g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273