Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen800g264kcal26.4g39.2g0g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 28g21kcal3.7g0.3g0.1g1.9g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)110g242kcal14.4g0.6g20.5g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1000g560kcal85g50g2g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g1000g3400kcal50g750g5g70g
Omena, ulkomainen, kuorittu 1140g509kcal2.2g107.4g1.1g20.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8596g10055kcal365.6g1907g58.8g190.4g
Valittu annoskoko4298g5027kcal182.8g953.5g29.4g95.2g
Annoskoko puolitettuna2149g2514kcal91.4g476.8g14.7g47.6g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273