Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen80g27kcal2.7g3.9g0g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.8g2.1kcal0.4g0g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1g3.1kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)11g24kcal1.4g0.1g2.1g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki101g56kcal8.5g5g0.2g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g101g342kcal5g75.4g0.5g7g
Omena, ulkomainen, kuorittu 115g51kcal0.2g10.8g0.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana864g1010kcal36.6g191.6g6g19.2g
Valittu annoskoko432g505kcal18.3g95.8g3g9.6g
Annoskoko puolitettuna216g253kcal9.2g47.9g1.5g4.8g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273