Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen91g30kcal3g4.4g0g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.2g2.4kcal0.4g0g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.1g3.5kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)12g27kcal1.6g0.1g2.3g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki113g63kcal9.6g5.7g0.2g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g113g385kcal5.7g84.8g0.6g7.9g
Omena, ulkomainen, kuorittu 129g58kcal0.2g12.1g0.1g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana972g1137kcal41.2g215.6g6.6g21.4g
Valittu annoskoko486g569kcal20.6g107.8g3.3g10.7g
Annoskoko puolitettuna243g284kcal10.3g53.9g1.7g5.4g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273