Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.5g2.6kcal0.5g0g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3g3.9kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)14g30kcal1.8g0.1g2.6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki125g70kcal10.6g6.3g0.3g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g125g425kcal6.3g93.8g0.6g8.8g
Omena, ulkomainen, kuorittu 143g64kcal0.3g13.4g0.1g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1075g1257kcal45.8g238.6g7.4g24g
Valittu annoskoko537g629kcal22.9g119.3g3.7g12g
Annoskoko puolitettuna269g314kcal11.5g59.7g1.9g6g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273