Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.3kcal0.3g0.5g0g0g
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.4g0.3kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)1.4g3kcal0.2g0g0.3g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki13g7kcal1.1g0.6g0g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g13g43kcal0.6g9.4g0.1g0.9g
Omena, ulkomainen, kuorittu 14g6.4kcal0g1.3g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana108g126kcal4.4g23.8g0.8g2.4g
Valittu annoskoko54g63kcal2.2g11.9g0.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna27g32kcal1.1g6g0.2g0.6g
Arvot/100g100g117kcal4.1g22g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273