Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen121g40kcal4g5.9g0g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4.2g3.1kcal0.6g0g0g0.3g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.7kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)17g37kcal2.2g0.1g3.1g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki151g84kcal12.8g7.5g0.3g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g151g513kcal7.5g113.1g0.8g10.6g
Omena, ulkomainen, kuorittu 172g77kcal0.3g16.2g0.2g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1296g1516kcal55.2g287.4g9g28.8g
Valittu annoskoko648g758kcal27.6g143.7g4.5g14.4g
Annoskoko puolitettuna324g379kcal13.8g71.9g2.3g7.2g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273