Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen141g46kcal4.6g6.9g0g0g
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4.9g3.7kcal0.6g0.1g0g0.3g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.8g5.5kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)19g43kcal2.5g0.1g3.6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki176g99kcal15g8.8g0.4g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g176g598kcal8.8g131.9g0.9g12.3g
Omena, ulkomainen, kuorittu 201g90kcal0.4g18.9g0.2g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1512g1769kcal64.2g335.6g10.4g33.4g
Valittu annoskoko756g884kcal32.1g167.8g5.2g16.7g
Annoskoko puolitettuna378g442kcal16.1g83.9g2.6g8.4g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273