Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1600g528kcal52.8g78.4g0g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 56g42kcal7.3g0.6g0.2g3.9g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g12g1.4g5.6g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)220g484kcal28.8g1.1g40.9g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki2000g1120kcal170g100g4g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g2000g6800kcal100g1500g10g140g
Omena, ulkomainen, kuorittu 2280g1019kcal4.3g214.8g2.3g41g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17192g20109kcal730.8g3813.8g117.6g381g
Valittu annoskoko8596g10055kcal365.4g1906.9g58.8g190.5g
Annoskoko puolitettuna4298g5027kcal182.7g953.5g29.4g95.3g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273