Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen161g53kcal5.3g7.9g0g0g
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5.6g4.2kcal0.7g0.1g0g0.4g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2g6.3kcal0.2g1.2g0.1g0.6g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)22g49kcal2.9g0.1g4.1g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki201g113kcal17.1g10.1g0.4g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g201g684kcal10.1g150.8g1g14.1g
Omena, ulkomainen, kuorittu 229g102kcal0.4g21.6g0.2g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1728g2021kcal73.4g383.6g11.6g38.4g
Valittu annoskoko864g1011kcal36.7g191.8g5.8g19.2g
Annoskoko puolitettuna432g505kcal18.4g95.9g2.9g9.6g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273