Suppis-Juurespiiras

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet.

Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni.

Paahda pekonit pannulla kevyesti.

Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat.

Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat.

Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle juusto.

Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juuressose Pirkka 500g166g67kcal1.2g14.8g0.3g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 50g354kcal0.2g0g39.9g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl166g583kcal23.3g106.5g5.2g9.2g
Ruisjauho, 1 dl33g107kcal3.7g21.3g0.8g4.6g
Leivinjauhe 3.3g5.8kcal0.2g1.3g0g0g
Basilika, tuore 3.3g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g133g40kcal1.3g5.3g0.4g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 57g128kcal9.1g0.3g10.2g0g
Lantturaaste, annos 100g67g17kcal0.7g3.1g0.2g1.2g
Porkkanaraaste 200g67g18kcal0.4g3.5g0.1g1.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g157g42kcal2g7.5g0.3g2.7g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g33g73kcal4.7g1.4g5.3g0.2g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g60g132kcal8.4g2.6g9.6g0.4g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.9g0.2g5.6g0g
Basilika, tuore 1.7g0.5kcal0.1g0g0g0g
Leppäsavujuusto voimakassuolainen (Pirkka), annos 100g50g170kcal18g0g13g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2208g3629kcal160.6g335.6g181.8g40.2g
Valittu annoskoko1104g1815kcal80.3g167.8g90.9g20.1g
Annoskoko puolitettuna552g907kcal40.2g83.9g45.5g10.1g
Arvot/100g100g164kcal7.3g15.2g8.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388328